Imate problema sa strategijom? Mapirajte je!

Mnogi vrhunski rukovodioci prave iste greške.

Prilikom sprovođenja poslovne strategije, rukovodioci svojim zaposlenima daju samo ograničena uputstva šta je potrebno uraditi i zbog čega je to važno. Bez jasnih i detaljnih informacija ne čudi što mnoge kompanije nisu uspele u sprovođenju svoje strategije. Uostalom, kako bi zaposleni uspešno sproveli plan koji ne razumeju u potpunosti?

Kompanijama su neophodni alati za komunikaciju njihove strategije i procesa, kao i sistemi koji će im pomoći da tu strategiju i sprovedu.

Strategijske mape obezbeđuju takav alat. One daju zaposlenima jasan uvid u to na koji način je njihova pozicija povezana sa opštim ciljevima kompanije. To im omogućava da svoj posao obavljaju u skladu sa željenim ciljevima kompanije.

Mape pružaju vizuelni prikaz ključnih ciljeva kompanije i ključnih odnosa između njih.

Strategijske mape mogu da opišu:

  • ciljeve za rast prihoda,
  • targetirana tržišta koja donose profitabilan rast,
  • vredne akcije koje će dovesti do kupca, radeći više stvari i po većoj marži,
  • ključnu ulogu inovacije i izvrsnost u proizvodima, uslugama i procesima,
  • investicije u ljude i sisteme neophodne za donošenje održivog rasta.

Strategijske mape pokazuju uzročno-posledične veze između specifičnih poboljšanja i željenih ishoda, npr. na koji način poboljšanje sposobnosti zaposlenih utiče na zadržavanje kupaca i povećanje prihoda kompanije.

Šire gledano, strategijske mape pokazuju kako kompanija pretvara inicijative i resurse, uključujući i nematerijalna sredstva kao što su korporativna kultura i znanja zaposlenih, u opipljive ishode.

Zbog čega su važne strategijske mape i na koji način ih možete uvesti i u svoju kompaniju, pročitajte ovde.

Najčitanije

Kako razumeti klijente

Kako razumeti klijente? Ako bolje razumemo potrebe klijenta, lakše nam je da mu ponudimo (i prodamo) odgovarajuće rešenje.Često se o prodaji razmišlja kao o “uvaljivanju” pre nego kao

Saznajte vise »